Meniu
Šilutės rajono savivaldybė
Lt En

Kreipimasis į 2021 m. žuvienės virimo čempionato būsimus dalyvius

Kreipimasis į 2021 m. žuvienės virimo čempionato būsimus dalyvius

Rugsėjo 4 d. 12 val. jau tryliktą kartą susitikime tarptautiniame Žuvienės virimo čempionate Rusnės saloje, Nemuno pašonėje.
Čia vanduo ir žmonės kuria gyvenimą, dalindamiesi salą kartu su sparnuotais bičiuliais – paukščiais.
Šiame žvejų rojaus kampelyje, katilų „alėjoje“ ir paaiškės naujasis Žuvienės virimo čempionas, kuriam Šilutės rajono savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis įteiks čempiono žiedą.
Daugiau nei 3 tonas išvirtos įvairiausių rūšių žuvienės bus patiekta jūsų degustacijai.
Senieji žvejybiniai laivai, pasivaikščiojimas garsiąja Rusnės promenada, senuoju Peterso tilto akmeniniu grindiniu svajingai laukia visų jūsų.
Apsilankę čempionate turės galimybę susipažinti su etnografinį Mažosios Lietuvos regioną sujungusio kultūros kelio „Vėtrungių kelias“ ir Rusnės salos kultūros, istorijos įdomybėmis, naujais atradimais.
Čempionatą globoja ne tik Pamario krašto vėjai, tradiciškai čempionatą globoja europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė.
Komandų registracija iki 2021 m. rugsėjo 2 dienos 17 val. Iškilus klausimams, skambinti mob. 8 686 90 368
Laukiame ir linkime tiek žiūrovams, tiek žvejams įsimintinų įspūdžių, gero vėjo ir skanios žuvienės!

Su pagarba
čempionato sumanytojas, organizatorius ir vyriausiasis šefas Marijus Budraitis


2021 m. žuvienės virimo čempionato Šilutėje taisyklės

1. Žuvienės virimo čempionato dalyviai registruojasi:
1.1. Komandos – iki rugsėjo 2 d. 17 val.
1.3. užpildytą anketą siųskite el. paštu mar.budraitis@gmail.com
2. Katilo komandą sudaro nuo 5 iki 15 žmonių, neribojant jų amžiaus.
3. Čempionato dalyviai – užsiregistravusios komandos rugsėjo 4 dieną atvyksta į Rusnę (Šilutės r.), aikštę prie Peterso tilto, įsikuria jiems nurodytoje vietoje nuo 7.00 iki 10.30 valandos.
4. Kiekviena komanda turi turėti virėją-šefą, kuris 11.00 val. dalyvauja virėjų instruktaže - sueigoje. Virėjas-šefas gali būti ir komandos vadovas.
5. Komandų pristatymas ir Žuvienės virimo čempionato atidarymas – 12.00 valandą.
6. Žuvienė bus pradėta virti vienu metu, po komandų pristatymo. Pristatymo metu virėjai – šefai gaus specialią aprangą. Virimo laikas – iki 2 valandų.
7. Komanda be pavadinimo, šmaikštaus prisistatymo ar atributikos - šaukštų, tas pat, kas valas be kabliuko ar žuvis be galvos.
8. Komanda turi turėti savo puodą, ne mažesnį nei 40 litrų talpos (kuo didesnis, tuo daugiau publikos simpatijų teks jūsų komandai), stovą jam, savo žuvį, prieskonius ir kitus, tik jums vieniems žinomus, priedus. Nepamirškite žuvienės recepto, kad per klaidą neišvirtumėte rūgštynių, burokėlių ar kopūstų sriubos.
9. Ugniakuro įrengimu, vandeniu, malkomis ir vienkartiniais indais pasirūpins organizatoriai.
10. Visą išvirtą žuvienę išdalinsite žiūrovams, užsukusiems į svečius (vienkartiniais indais pasirūpins organizatoriai), o viena organizatorių duota speciali lėkštė su jūsų žuviene keliaus vertinimo komisijai degustuoti.
11. Žuvienę vertins Pamario krašto žuvienės samčio „riteriai“, tarp jų ir praėjusių metų čempionai, iškovoję geriausio žuvienės virimo meistro pirmąjį žiedą. Vertintojų sąrašas bus paskelbtas tik Žuvienės virimo čempionato dieną.
12. Čempioną bei prizininkus turėtume sužinoti apie 16 val.
13. Į visus Jūsų klausimus atsakys Žuvienės virimo čempionato vyr. šefas, renginio sumanytojas ir organizatorius Marijus Budraitis, mob. 8 686 90 368.

Skatinimas ir apdovanojimai

14. Žuvienės virimo čempionate bus dvi vertinimo grupės – Žuvienė ir Žuvies sriuba:
14.1. tradicinės žuvienės kategorijoje bus trys prizinės vietos. I vietos laimėtojui įteiksime specialų Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Virgilijaus Pozingio prizą.
14.2. Žuvies sriubos kategorijoje bus taip pat trys prizinės vietos. Pirmos vietos laimėtojui įteiksime Šilutės seniūno Raimondo Steponkaus specialųjį prizą.
14.3. Vienintelis, autentiškas Šilutės rajono savivaldybės mero Vytauto Laurinaičio čempiono žiedas papuoš absoliučiai geriausio žuvienės virimo meistro ranką.
14.4. Prizų ir dovanų bus aibė (tegul tai lieka malonia paslaptimi).
14.5. Bus apdovanojama daugiausiai žuvienės išvirusi komanda (mato vienetas – litras).

Marijus Budraitis
Čempionato sumanytojas, organizatorius ir vyr. šefas

Dalyvio anketa

Naujienlaiškio prenumerata

Įveskite el. paštą
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Apsaugos kodas
Loading
© Visos teisės saugomos. Sprendimas: UAB "Fresh Media"