Meniu
Šilutės rajono savivaldybė
Lt En

Kvietimas registruotis į Cepelinų virimo čempionatą

Kvietimas registruotis į Cepelinų virimo čempionatą

NUOSTATAI

Čempionatas organizuojamas, siekiant populiarinti lietuvišką virtuvę, Lietuvos papročius ir tradicijas. Čempionatas vykdomas tradicinio, dvyliktojo „Gargždo festivalio“ metu ir skiriamas Žemaitijos metams paminėti.

1. Dalyvių registracija 1.1 Dalyviai registruojasi iki rugpjūčio 10 dienos. Vietų skaičius ribotas. 1.2 Dalyviai pateikia paraišką el. paštu: bendraivisi@gmail.com, kurioje nurodo komandos pavadinimą, vyriausio virėjo vardą ir pavardę bei kontaktinius duomenis, ką atstovauja komanda, kiek komandoje žmonių ir komandos šūkį. 2. Organizatoriai įsipareigoja  2.1 Įrengti laužavietes cepelinų virimui. 2.2 Patiekti reikalingą kiekį malkų. 2.3 Patiekti ne mažiau 20 kg bulvių. 2.4 Sudaryti sąlygas bulvių sutarkavimui 2.5 Sukviesti nešališką, kvalifikuotą ir atsakingą komisiją skonio vertinimui. 2.6 Skirti piniginius ar daiktinius prizus komandoms nugalėtojoms. 2.7 Pasirūpinti vienkartiniais indais cepelinų valgytojams, bei indus pateikti cepelinus komisijai. 3. Dalyviai įsipareigoja 3.1 Verdant cepelinus laikytis higienos reikalavimų ir ruošimo bei virimo proceso estetinio vaizdo. 3.2 Proceso metu laikytis elementarių darbų saugos ir higienos reikalavimų, o atsitikus įvykiui prisiimti atsakomybę ir nereikšti pretenzijų organizatoriams. 3.3 Išvirti ne mažiau kaip 50 cepelinų, ir pagaminti padažą. Vieną cepeliną ir indelį padažo pateikti vertinimo komisijai. 3.4 Savo teritoriją apipavidalinti, siekiant komandos ir atstovavimo populiarinimo. 4. Vertinimas ir nugalėtojų nustatymas 4.1 Organizatoriai sudaro komisiją į kurią įeina organizatorių atstovas, rėmėjų atstovas, du maisto gamybos ekspertai ir komisijos pirmininkas. 4.2 Vertinimui pateikiama vienas cepelinas indelyje ir padažo indelis. 4.3 Vertinimui pagamintų cepelinų pateikimo laikas 17:00 (laikas gali būti tikslinamas) 4.4 Vertinimo kriterijai: cepelino skonio vertinimas – iki 5 balų, padažo vertinimas – iki 5 balų (bendro skonio vertinimas – iki 10 balų), lauko virtuvės apipavidalinimo ir tvarkos virtuvėje vertinimas – iki 10 balų. Papildomą 1 balą nuo komisijos gali gauti komandos išradingai dedikavusios savo dalyvavimą Žemaitijai. 4.5 Kiekvienas dalyvis gauna indą ir indelį padažui, organizatoriai pateikimą organizuoja taip, kad komisija nežinotų konkretaus dalyvio pateikusio vertinimui cepelinus. 4.6 Bet koks mėginimas paveikti komisiją ar išslaptinti dalyvį reiškia (– 10 balų). Jei komisija dėl dalyvio kaltės sužino dalyvio pateikusio pavyzdį pavadinimą org. Komitetas priima sprendimą dėl įvykio, dalyvis gali būti pašalintas iš čempionato. 4.7 Nugalėtojai apdovanojami vakarinio koncerto metu. 5. Bendrosios sąlygos 5.1 Komandų atvykimas, improvizuotos virtuvės įsirengimas nuo 11 iki 13 val. 5.2 Čempionato atidarymas, instruktažas ir startas – 13 val. 5.3 Kiekviena komanda gali naudoti savo virtas bulves ir kitus produktus, naudoti cepelinų pusfabrikačius draudžiama. 5.4 Laikoma, kad dalyviai pateikę paraiškas sutinka su čempionato nuostatomis ir sąlygomis.

Čempionato organizatoriai Visuomeninė organizacija „Bendrai visi“ REGISTRACIJA el. paštu: bendraivisi@gmail.com, smulkesnė informacija telefonu 8 604 17778

Informacija feisbuke: https://www.facebook.com/bendrai.lt/posts/459092691315033?__tn__=K-R

Naujienlaiškio prenumerata

Įveskite el. paštą
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Apsaugos kodas
Loading
2018 © Visos teisės saugomos. Sprendimas: UAB "Fresh Media"