Meniu
Šilutės rajono savivaldybė

Kreipimasis į 2022 m. Žuvienės virimo čempionato būsimus dalyvius

Kreipimasis į 2022 m. Žuvienės virimo čempionato būsimus dalyvius

Šių metų rugsėjo 3 dieną paukščių ir žuvų rojumi vadinamoje Rusnės saloje (Šilutės r. sav.) įvyks jau 14-asis Tarptautinis žuvienės virimo čempionatas. Dėl Šilutės rajono savivaldybės mero Vytauto Laurinaičio įsteigto pagrindinio prizo – Absoliutaus žuvienės virimo čempiono žiedo – susikaus visos Lietuvos žuvienės samčio meistrai.Šių metų rugsėjo 3 dieną paukščių ir žuvų rojumi vadinamoje Rusnės saloje (Šilutės r. sav.) įvyks jau 14-asis Tarptautinis žuvienės virimo čempionatas. Dėl Šilutės rajono savivaldybės mero Vytauto Laurinaičio įsteigto pagrindinio prizo – Absoliutaus žuvienės virimo čempiono žiedo – susikaus visos Lietuvos žuvienės samčio meistrai. Jei niekada nesate buvę verdamos žuvienės katilų alėjoje, Jūs daug ko nežinote apie šį etnografinį Mažosios Lietuvos regioną ir žuvienės virimo ypatumus. Šios šventės metu išverdama daugiau kaip 3 tonos pačios įvairiausios žuvienės, bet jos vis tiek visada pritrūksta. Šventę kiekvienas privalo pamatyti ir pasirinkti, kuo nori būti – ar virėju, ar žuvienės ragautoju. Atvykite parodyti save ir į kitus pasižiūrėti. Prizų liūtis garantuota, kaip ir geros, nesuvaidintos emocijos bendraujant visiems ant mylimos upės kranto, prie kaimynystėje esančio istorinio Peterso tilto žymos. Tradicinės žuvienės kategorijoje nugalėtojui prizą įsteigė Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktorius Virgilijus Pozingis, žuvies sriubos kategorijoje nugalėtojui savo unikalų prizą paruošė Šilutės seniūnas Raimondas Steponkus. Rusnės sala laukia Jūsų visų su jai būdingu svetingumu, vaišingumu, ji kviečia pažinti išskirtinį etnografinį Mažosios Lietuvos regioną ir Rusnės paveldą. Šios šventės ilgametė globėja – europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė. Šventės mecenatas – Šilutės rajono savivaldybė. Pagrindiniai rėmėjai – UAB „Šilutės polderiai“, UAB „Mano būstas Vakarai“. Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba. Jeigu sugalvojote suburti žuvienės virimo čempionato komandą ir patekti į katilų alėją kaip čempionato garbingas dalyvis, norintis įsilieti į didelę Lietuvos žuvienės virėjų šeimą, turite susipažinti su čempionato taisyklėmis ir atsiųsti užpildytą dalyvio anketą (pridedama). Jei iškiltų klausimų, skambinkite tel. 8 686 90 368. Susitikime rugsėjo 3 dieną Rusnės saloje. Šventės atidarymas ir komandų prisistatymas prasidės 12.00 val. Pradedame skaičiuoti dienas, likusias iki šios šventės. Iškilus klausimų skambinti tel. 8 686 90 368.

Su pagarba čempionato sumanytojas, organizatorius ir vyriausiasis šefas Marijus Budraitis


2022 M. ŽUVIENĖS VIRIMO ČEMPIONATO TAISYKLĖS

1. Žuvienės virimo čempionato komandos registruojasi:
1.1. iki rugsėjo 1 d. 17 val.
1.2. užpildytą anketą siunčia el. paštu mar.budraitis@gmail.com.
2. Katilo komandą sudaro nuo 5 iki 15 žmonių (amžius neribojamas).
3. Čempionato dalyviai – užsiregistravusios komandos – rugsėjo 3 dieną atvyksta į Rusnės (Šilutės r. sav.) aikštę prie Peterso tilto, įsikuria jiems nurodytoje vietoje nuo 7.00 iki 10.30 valandos.
4. Kiekviena komanda privalo turėti virėją-šefą, kuris 11.00 val. dalyvauja virėjų instruktaže- sueigoje. Virėjas-šefas gali būti ir komandos vadovas.
5. Komandų pristatymas ir Žuvienės virimo čempionato atidarymas – 12.00 valandą.
6. Žuvienė bus pradėta virti vienu metu, po komandų prisistatymo. Prisistatymo metu virėjai-šefai gaus specialią aprangą. Virimo laikas – iki 2 valandų.
7. Komanda be pavadinimo, šmaikštaus prisistatymo ar atributikos – šaukštų – tai kaip valas be kabliuko ar žuvis be galvos.
8. Komanda turi turėti savo puodą, ne mažesnį nei 40 litrų talpos (kuo didesnis, tuo daugiau publikos simpatijų teks Jūsų komandai), stovą jam, savo žuvies, prieskonių ir kitų, tik komandai žinomų, priedų. Nepamirškite ir žuvienės recepto, kad per klaidą neišvirtumėte rūgštynių, burokėlių ar kopūstų sriubos.
9. Ugniakuro įrengimu, vandeniu, malkomis ir vienkartiniais indais pasirūpins organizatoriai.
10. Visą išvirtą žuvienę išdalysite žiūrovams, užsukusiems į svečius, o viena organizatorių duota speciali lėkštė su jūsų žuviene keliaus vertinimo komisijai degustuoti.
11. Žuvienę vertins Pamario krašto žuvienės samčio riteriai, tarp jų bus ir praėjusių metų čempionai, iškovoję Absoliutaus žuvienės virimo čempiono pirmąjį žiedą. Vertintojų sąrašas bus paskelbtas tik Žuvienės virimo čempionato dieną.
12. Čempioną bei prizininkus turėtume sužinoti apie 16 val.
13. Į visus Jūsų klausimus atsakys Žuvienės virimo čempionato vyriausiasis šefas, renginio sumanytojas ir organizatorius Marijus Budraitis, tel. 8 686 90 368.

SKATINIMAS IR APDOVANOJIMAI

14. Žuvienės virimo čempionate bus dvi vertinimo grupės – Žuvienės ir Žuvies sriubos:
14.1. tradicinės žuvienės kategorijoje bus trys prizinės vietos. I vietos laimėtojui įteiksime specialų Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Virgilijaus Pozingio prizą.
14.2. Žuvies sriubos kategorijoje taip pat bus trys prizinės vietos. Pirmos vietos laimėtojui įteiksime Šilutės seniūno Raimondo Steponkaus specialųjį prizą.
14.3. Vienintelis autentiškas Šilutės rajono savivaldybės mero Vytauto Laurinaičio dovanojamas Absoliutaus žuvienės virimo čempiono žiedas papuoš absoliučiai geriausios žuvienės virimo komandos virėjo-šefo ranką.
14.4. Prizų ir dovanų bus gausybė (tegul lieka maloni paslaptis).
14.5. Bus apdovanojama daugiausiai žuvienės išvirusi komanda (mato vienetas – litras).

Taisykles parengė Marijus Budraitis, čempionato sumanytojas, organizatorius ir vyriausiasis šefas

Dalyvio anketa

social media link social media link

Naujienlaiškio prenumerata

Įveskite el. paštą
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Apsaugos kodas
Loading
© Visos teisės saugomos. Sprendimas: UAB "Fresh Media"